top of page

Welkom bij Hartenoord-Utrecht

 

Hartenoord is te vinden op de in 2022 spiksplinternieuw ingerichte openbare ruimte met wilde kruiden, struiken, heesters en bomen op Ravenoord-zuidzijde, achter LE:EN, bij de culturele & creatieve hotspot Rotsoord in Utrecht.

Het begon met een droom over een Hartjesboom, op een openbare plek in Utrecht, om mensen te laten kennismaken met deze sprookjesachtige boom en om een Hartenoord vóór en dóór Utrechters te creëren waar mensen zich kunnen verbinden met de natuur, elkaar ontmoeten, de pracht van een muurschildering van Pipsqueekwashere bewonderen en op zoek gaan naar verstopkunst in vorm van de Verwonderzinnen en hARTkadootjes (zie hARTkado.NU). Meer creatieve manifestaties zullen zeker volgen!
De boom is geplaatst vanuit het Buurtinitiatief in samenwerking met Gemeente Utrecht.  Door Tafelboom zijn er prachtige schaaldelen bankjes van Utrechts stadshout geplaatst met daarop de zeven Verwonderzinnen van kunstenaar Marleen IN-KLEUR. Kun jij ze allemaal vinden?


In november `22 was Hartenoord onderdeel van festival U?/LeGuessWho met de participatieve kunstmanifestatie ME2U.        lees je er alles over.
En langzaam begint het gebiedje te groeien. Er is ook inmiddels Street Art te vinden van
SillystreetheartS en er hangt een busje met stoepkrijt met de uitnodiging iets liefs of positiefs te schrijven of tekenen.

Informatiebord bij de Hartjesboom

Update september `22: Tof nieuws! 10 t/m 13 november zal deze plek in samenwerking met Festival U?/Le Guess Who? omgetoverd worden in Hartenoord.

Update augustus `22: Na de zomervakantie wordt er het informatiebord bij de boom geplaatst (vormgeving AJMiller.ART).

Update februari `22: De Hartjesboom is geplaatst, 11werf hoera!

De eerste foto van de Hartjesboom op Ravenoord.jpg
20220704_095525.jpg
20220515_125809 (1).jpg
bottom of page